Teamfoto RNT Dakspecialist
Werkzaam in Roermond, hoofdvestiging 's-Hertogenbosch
Ontdek de mogelijkheden voor een milieuvriendelijk dakRedactie, 12 december 2023
RNT Dakspecialist voor dakisolatie schuin dak.
RNT Dakspecialist - expert in het isoleren van uw schuine dak.

Het bevorderen van duurzaamheid is niet alleen gunstig voor de planeet, maar ook voor onszelf en de generaties die na ons komen. Tegenwoordig zijn zonnepanelen op uw dak niet meer zo ongewoon, maar er zijn nog andere manieren om uw dak te verduurzamen. In dit artikel worden verschillende manieren besproken om uw dak duurzamer te maken. Dit komt niet alleen het milieu ten goede, maar vaak ook uw portemonnee!

Kies voor duurzaamheid met een groendak

Met de begroeiing van kruiden, grassen of planten wordt uw dak duurzaam. Een groendak heeft vele voordelen voor het milieu en uw wooncomfort. Het groendak beschermt de dakbedekking tegen wind, regen en zon, waardoor de levensduur van het dak wordt verlengd. Het groendak draagt niet alleen bij aan een duurzame leefomgeving, maar stimuleert ook de biodiversiteit en filtert schadelijke stoffen uit de lucht.

Kies voor een geïsoleerd dak en bespaar op energiekosten

Door uw dak goed te isoleren, kunt u voorkomen dat er tot wel 30% van de warmte via het dak verloren gaat. Met een goede dakisolatie ontsnapt er minder warmte, wat leidt tot een lagere energierekening. Daarnaast zorgt een geïsoleerd dak voor meer comfort en fungeert het als geluidsisolatie. Hoewel het isoleren van uw dak een investering vereist, kunt u dit vaak binnen 10 jaar terugverdienen dankzij de energiebesparingen.

Ontdek de voordelen van duurzame dakbedekking

Bij een plat dak is EPDM de meest duurzame keuze voor dakbedekking. De levensverwachting van EPDM is 50 jaar en het is bestand tegen Uv-straling. Desalniettemin zijn er talloze mogelijkheden voor dakbedekking beschikbaar. Aarzel niet om 085 106 1365 te bellen voor advies over de meest passende dakbedekking voor uw specifieke situatie.

Kies voor een duurzame oplossing met daglicht

Maak uw woning energiezuiniger door een dakraam of lichtkoepel te laten plaatsen op uw dak. Dankzij een dakraam of lichtkoepel op uw dak kunt u daglicht in uw woning brengen, wat gunstig is voor zowel uw gezondheid als uw energieverbruik. Profiteer van licht en warmte door het daglicht, waardoor u minder vaak de lampen en de verwarming aan hoeft te zetten.

Profiteer van de voordelen van op maat gemaakt daglicht in uw dak

Kortom; er zijn genoeg manieren rondom de verduurzaming van uw dak!Bent u geïnteresseerd in het verkennen van de opties die het beste bij uw persoonlijke behoeften passen? Neem dan vrijblijvend contact op met RNT Dakspecialist!Het is eenvoudig om dit te doen door het invullen van het contactformulier op deze site.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1365

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over RNT Dakspecialist

RNT Onderhoud staat klaar om diverse dak werkzaamheden voor jou te realiseren. Ons bedrijf heeft een groot werkgebied. Wij zijn actief in o.a. Zeeland, Zuid-Holland, Gelderland, Brabant en Limburg. Je kunt ons inschakelen voor het plaatsen van verschillende soorten dakbedekkingen, het uitvoeren van een dak inspectie, dak onderhoud of het plaatsten van dakisolatie. Ook zijn wij gespecialiseerd in het vervangen en isoleren van jouw complete dak en het vervangen van jouw dakgoten.


Door de jarenlange ervaring beschikken wij over alle benodigde kennis en kunde om de gewenste kwaliteit te leveren op jouw dak. Daarom werken wij alleen met kwalitatief goede en gecertificeerde duurzame producten. Dus ben je op zoek naar een professioneel bedrijf voor jouw dak? Neem dan gerust contact met ons op.


Logo van VCA
VCA