Teamfoto BMP Vastgoedonderhoud
Werkzaam in Roermond, hoofdvestiging 's-Hertogenbosch
Het voorkomen van lekkages op uw dak handige tips Redactie, 30 oktober 2023
Vertrouw op BMP Vastgoedonderhoud voor een grondige dakinspectie.
Bescherm uw dak: De preventieve dakinspectie bij BMP Vastgoedonderhoud voorkomt lekkages.

Hoe u problemen met lekkage op uw dak kunt vermijden

Het is erg belangrijk om uw dak in goede conditie te houden om lekkages en de daarmee gepaard gaande waterschade te voorkomen. Dakpannen die beschadigd zijn, een vuil ophopend plat dak en verstopte afvoeren kunnen ernstige problemen veroorzaken. Ontdek enkele maatregelen om uw dak in optimale conditie te behouden.

Regelmatige controle van uw dakpannen is een must

Om lekkages te voorkomen is het belangrijk om regelmatig een visuele inspectie van uw dakpannen uit te voeren. Let hierbij op dakpannen die zijn weggewaaid, gebroken of scheef liggen, omdat deze ongemerkt lekkages kunnen veroorzaken. Beschadigde dakpannen kunnen ongezien houtrot veroorzaken in het dakbeschot en de panlatten, zelfs als er geen zichtbare tekenen van lekkage zijn aan de binnenkant van uw huis. Wanneer er gebreken aan uw dakpannen zijn, is het belangrijk om deze direct te laten repareren om verdere schade te voorkomen.

Reiniging van platte daken

Op platte daken verzamelt zich vuil bij afvoeren en plekken waar het dak enigszins verzakt. De aangekoekte vuildeeltjes kunnen schade toebrengen aan de dakbedekking en zelfs de wortels van planten kunnen schade veroorzaken aan het platte dak. Om verstoppingen te voorkomen en de levensduur van uw dakbedekking te verlengen, is het essentieel om dit vuil te verwijderen.

Zorg voor schoonmaak van uw dakgoten om problemen te voorkomen

Dakgoten moeten regelmatig worden schoongemaakt om te voorkomen dat vuil verslechtering en verstoppingen veroorzaakt. Bij hevige regen kunnen overlopende dakgoten water in uw woning laten infiltreren, vooral als u een dakraam bezit. Het schoonhouden van uw dakgoten zorgt voor een goed functionerend dakafvoersysteem en minimaliseert het risico op waterschade.

Wanneer er vuil en bladeren in de afvoeren en regenpijpen terechtkomen, kan dit problemen veroorzaken met de riolering en waterophoping op het dak. Om verstopping van het afvoersysteem te voorkomen, kunnen bladvangers en bolroosters een handige oplossing zijn. Het verminderen van het risico op overstromingen van uw dak kan worden bereikt door regelmatige controle en schoonmaak.

Een goed onderhouden dak zorgt niet alleen voor de bescherming van uw huis, maar verlengt ook de levensduur van uw dakbedekking, wat u op de lange termijn kosten bespaart. Wilt u tijd en moeite besparen? Neem dan vrijblijvend contact op met 085 106 1365 of vraag een offerte aan. Bij BMP Vastgoedonderhoud voeren wij dakinspecties en dakonderhoud altijd op professionele wijze uit.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1365

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over BMP Vastgoedonderhoud

BMP Dakspecialist staat voor je klaar voor diverse dakwerkzaamheden. We zijn werkzaam in een ruim werkgebied van Noord- & Zuid-Holland, Brabant en Limburg. Je kunt ons inschakelen voor het plaatsen van verschillende soorten dakbedekking, een dakinspectie, dakonderhoud of dakisolatie. Heb je een lekkage of schade aan u dak? Ook met het repareren, herstellen of vervangen van je dak of dakgoten helpen wij je graag.


Door de jarenlange ervaring beschikken wij over alle benodigde kennis en kunde of de gewenste kwalitatieve kwaliteit te leveren. Hiervoor werken we met kwalitatief goede en gecertificeerde dakbedekkingen. Ben jij dus op zoek naar een professionele dakdekker voor jouw dak? Neem dan contact met ons op.


VCA