Teamfoto Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek
Dakgoten in Roermond Wij staan in Roermond voor u klaar!
Een Dakdekker
Werkzaam in Roermond, hoofdvestiging Geleen

Dakgoten in Roermond

Wij bij Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek, als dakdekkersbedrijf, begrijpen als geen ander hoe essentieel goede dakgoten zijn voor zowel huizen als bedrijfspanden. Met deze onopvallende waterafvoersystemen kunt u voorkomen dat er water op plekken terechtkomt waar u het liever niet heeft, en vermijdt u zo alle vervelende gevolgen die daarmee gepaard gaan. Voor elke klus met betrekking tot dakgoten in Roermond kunt u altijd bij onze dakdekkers terecht. Neem telefonisch contact op via 046 206 4104 of maak gebruik van ons handige contactformulier.

Het belang van goed onderhouden dakgoten

Goten zijn als de slagaders van een gebouw; ze voeren regenwater effectief af, voorkomen dat water zich ophoopt op het dak en beschermen de fundering en muren tegen waterschade. Het behouden van hun werking is afhankelijk van regelmatig onderhoud. Verstoppingen, lekkages en zelfs structurele problemen aan uw huis door waterschade kunnen ontstaan als de goten verwaarloosd worden. Houd ze goed onderhouden, zodat ze altijd blijven functioneren.

Veelvoorkomende problemen

Dakgoten kunnen met allerlei problemen te maken krijgen, waarvan sommige frequenter voorkomen dan u zou verwachten. Verstoppingen kunnen voorkomen door onder andere bladeren en vuil, wat mogelijk kan resulteren in overstromingen en schade aan het dak en de muren. Daarnaast kunnen er lekkages ontstaan door scheurtjes in de goten, een slechte afdichting of een loslatende verbinding. Wanneer de bevestigingen versleten zijn, leidt dit vaak tot doorhangende goten, wat zeer vervelend is omdat het de waterafvoer ernstig kan verstoren en tot nare schade kan leiden.

Inspectie en reiniging

Het voorkomen van problemen met uw dakgoten vereist regelmatige inspecties en reinigingen. Daardoor wordt achterstallig onderhoud ook sneller zichtbaar. Bij inspecties worden verstoppingen en beschadigingen, zoals hangende of roestige delen, ook sneller opgemerkt. Door het consequent verwijderen van vuil en het herstellen van beschadigingen, kunnen uw goten veel langer meegaan en hoeft u ze minder snel te vervangen.

Reparatie

Bij Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek hebben we altijd oog voor dakgootreparatie als oplossing voor gebreken aan dakgoten. Bij een reparatie zoals deze kunt u denken aan het verhelpen van lekkages, het vervangen van beschadigde onderdelen of delen van de dakgoot, en het opnieuw bevestigen van doorzakkende goten. Wij zetten ons in om de dakgoten weer voor vele jaren perfect te laten presteren.

Dakgootvervanging in Roermond

Wanneer de staat van de goten zo slecht is dat reparatie niet meer mogelijk is, gaan we over op dakgootvervanging. Dat komt het vaakst voor bij verouderde systemen die niet meer effectief zijn. Als er zich zo'n situatie voordoet, nemen we vooraf de verschillende materiaalopties met u door, zoals duurzaam PVC, klassiek zink of lichtgewicht aluminium. Samen met u bepalen we wat het beste past en zorgen we voor een nette installatie.

Preventieve maatregelen om problemen voor te zijn

Het is verstandig om preventieve maatregelen te nemen, zodat u problemen kunt voorkomen in plaats van ze regelmatig te moeten herstellen. Voor een probleemloze ervaring is het verstandig voor huiseigenaren om preventieve maatregelen te nemen, zoals het installeren van bladafscheiders, het regelmatig plannen van onderhoud en het overwegen van naadloze goten. Door het treffen van deze maatregelen wordt de kans op problemen verkleind en kunt u vertrouwen op goed werkende dakgoten waar u weinig omkijken naar heeft.

Als dakdekkersbedrijf weten we dat goed werken dakgoten essentieel zijn voor de juiste afwatering. Is uw woning in Roermond toe aan inspecties, reiniging, reparaties of vervanging van de dakgoten? Onze toegewijde dakdekkers zijn er om ervoor te zorgen dat uw dakgoten in topconditie blijven. Neem vandaag nog contact via 046 206 4104 of het contactformulier en laat ons uw goten verzorgen.

Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek staat voor u klaar in Roermond
Over ons

Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek BV is specialist in alle soorten dakwerk voor, zowel voor platte als hellende daken. Denk daarbij aan vernieuwing of reparatie van bitumen dakbedekking en vervanging van... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 046 206 4104

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek

Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek BV is specialist in alle soorten dakwerk voor, zowel voor platte als hellende daken. Denk daarbij aan vernieuwing of reparatie van bitumen dakbedekking en vervanging van dakpannen. Ook voor de isolatie van platte en hellende daken en lood- en zinkwerk (afdichting, goten, regenpijpen) bent u bij Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek BV aan het juiste adres.