Teamfoto RNT Dakspecialist
Werkzaam in Roermond, hoofdvestiging 's-Hertogenbosch
Het lente seizoen als beste tijd voor dakonderhoudRedactie, 8 april 2024
Problemen met uw dakgoot? RNT Dakspecialist staat voor u klaar.
RNT Dakspecialist inspecteert uw dakgoot grondig op verstoppingen en beschadigingen in Roermond.

Een dak moet bestand zijn tegen regen, storm en sneeuw. Jaarlijks krijgt een dak te maken met uiteenlopende weersomstandigheden. Het is daarom goed om een dak eens in de zoveel tijd te onderhouden.

Wat is de meest geschikte tijd om dit te doen?Wat zijn de redenen om uw dak periodiek te laten checken?De focus van dit artikel ligt op het onderstrepen van het belang van tijdig dakonderhoud en de optimale periode daarvoor.

Waarom dient uw dak onderhoud te krijgen?

Er zijn gedurende het jaar in Nederland verschillende extreme weersomstandigheden. Het dak is onderhevig aan verschillende extreme weersomstandigheden, zoals harde wind, strenge vorst en hoge temperaturen tijdens de zomerperiode. Hierdoor kunnen problemen ontstaan, zoals lekkages, die echter voorkomen kunnen worden door uw dak regelmatig te laten controleren.

Bij platte daken is dit van nog groter belang dan bij hellende daken, omdat ze gevoeliger zijn voor vormen van neerslag. Als u uw dak regelmatig onderhoudt, minstens eenmaal per jaar met een mogelijke extra inspectie, bent u er vroeg bij als er schade optreedt. Op deze manier kunnen kleine scheurtjes in de dakbedekking, verzakkingen of startende lekkages eenvoudig worden opgelost of voorkomen.

In welk seizoen is onderhoud essentieel?

Het is niet altijd opportuun om dakonderhoud te doen onder alle omstandigheden. Veel mensen wachten met het onderhoud tot het weer goed is, maar door de inmiddels wispelturige zomer stormen en hevige temperaturen is dit niet altijd mogelijk. Het is veilig om het dak te betreden alleen bij de juiste weersomstandigheden.

In het voorjaar is het ideaal om dit te doen. Het is vaak rustig weer met weinig wind en neerslag. Daarnaast zijn de temperaturen niet extreem hoog en is er minder uv-straling dan in de zomerperiode. Dit zorgt voor ideale omstandigheden voor inspectie of onderhoud van uw dak.

Door regelmatig uw dak te laten inspecteren en onderhouden, vermindert u de kans op problemen in de herfst en winter. In deze periodes zijn dakdekkers vaak volgeboekt en kan het lastig zijn om direct een afspraak te maken. Door tijdig onderhoud uit te laten voeren, kunt u mogelijke problemen in de toekomst voorkomen.

Waarom het nodig is uw dak te onderhouden in het voorjaar

Het onderhouden van een dak kan op diverse manieren gebeuren. Zo is het mogelijk om het dak schoon te maken of beschadigde dakbedekking te repareren. Bent u geïnteresseerd in een dakinspectie, dakonderhoud of heeft u vragen? Wij zijn er om u te helpen!Heeft u vragen? Aarzel niet om RNT Dakspecialist te bellen via 085 106 1365. Wij helpen u graag verder.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1365

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over RNT Dakspecialist

RNT Onderhoud staat klaar om diverse dak werkzaamheden voor jou te realiseren. Ons bedrijf heeft een groot werkgebied. Wij zijn actief in o.a. Zeeland, Zuid-Holland, Gelderland, Brabant en Limburg. Je kunt ons inschakelen voor het plaatsen van verschillende soorten dakbedekkingen, het uitvoeren van een dak inspectie, dak onderhoud of het plaatsten van dakisolatie. Ook zijn wij gespecialiseerd in het vervangen en isoleren van jouw complete dak en het vervangen van jouw dakgoten.


Door de jarenlange ervaring beschikken wij over alle benodigde kennis en kunde om de gewenste kwaliteit te leveren op jouw dak. Daarom werken wij alleen met kwalitatief goede en gecertificeerde duurzame producten. Dus ben je op zoek naar een professioneel bedrijf voor jouw dak? Neem dan gerust contact met ons op.


Logo van VCA
VCA