Dakrenovatie Roermond

Wilt u uw dak laten inspecteren, nieuwe dakbedekking plaatsen of uw dak renoveren? In Roermond staan wij van BMP Dakspecialist u graag bij met iedere dakrenovatieklus. U kunt direct contact met ons opnemen via 085 - 106 13 65 of een offerte aanvragen via het contactformulier .

Functie dakrenovatie Roermond

Hoe beter de kwaliteit van uw dak, hoe mooier de uitstraling van uw huis en hoe lager uw energierekening. Een dak krijgt veel te verduren, zeker met onze Nederlandse weeromstandigheden. Harde wind, zware regenval, sneeuw of vorst leiden allemaal tot slijtage aan het dak. Dit kan leiden tot kleine beschadigingen, of tot ernstigere dingen als doorzakking of aantasting van de dakconstructie.

Dakrenovatie is niet hetzelfde als dakreparatie. Bij dakrenovatie wordt er altijd iets vernieuwd aan het dak. Zo’n vernieuwing kan er bijvoorbeeld toe leiden dat het dak energiebesparender wordt. Bij kleine beschadigingen is het niet altijd nodig om voor renovatie te gaan, dan volstaat een reparatie vaak. Maar zeker als uw dak al wat ouder is en u regelmatig tegen dezelfde problemen aanloopt, kan dakrenovatie een verstandige keuze zijn.

Dakinspectie Roermond

Kleine beschadigingen kunnen makkelijk verergeren en uitgroeien tot grote schade. Dit kan vervolgens hoge kosten met zich meebrengen. Door middel van dakrenovatie kunt u dit soort hoge onkosten en onveilige situaties voorkomen. Wanneer u zulke kleine beschadigingen opmerkt, kunt u dus het beste meteen aan de bel trekken bij een professionele dakdekker.

Mocht u twijfelen aan de staat van uw dak, brengt BMP Dakspecialist deze graag in kaart met een professionele dakinspectie. We raden aan om dit regelmatig te laten doen. Bij een dakinspectie wordt het dak grondig onderzocht op lekkagerisico’s en beschadigingen in de dakconstructie of dakbedekking.

Kosten dakrenovatie Roermond

De kosten van dakrenovatie hangen van een aantal dingen af, zoals de dakgrootte en het type dakbedekking. Zo duurt het meestal langer om een schuin dak te renoveren dan een plat dak, en zijn dakpannen veel prijziger dan dakbedekking van bitumen. Gemiddeld kost het renoveren van een plat dak 1500 euro, en het renoveren van een schuin dak 5000 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee kunt houden, mocht u uw dak willen laten renoveren. U zou bijvoorbeeld de renovatie samen kunnen laten vallen met andere werkzaamheden aan uw dak. Denk hierbij aan het plaatsen van Dakisolatie en zonnepanelen, het laten reinigen van uw dak of het vervangen van dakgoten en zinkwerk.

Daarnaast is het belangrijk om verzekerd te zijn van een goede luchtdichtheid van het dak, om ongewenste luchtstromen (en daarmee warmteverlies) te voorkomen. Ook kunt u er over nadenken of het zou kunnen dat er asbest in uw dak zit. Dan kunt u het beste de dakbedekking compleet laten vervangen. Tot slot heeft u soms, zeker bij zwaardere ingrepen, ook een architect nodig voor dakrenovatie. Mocht u hieraan twijfelen kunt u altijd uw dakdekker om advies vragen.

Contact met BMP Dakspecialist voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij BMP Dakspecialist bieden we snelle service met professionele resultaten, voor een goede prijs. Onze dakdekkers overleggen graag met u over de oplossing voor uw dak. Daarbij kunnen we ook meedenken over het combineren van de renovatie met andere dakwerkzaamheden.

Bent u op zoek naar een dakdekker die u kan helpen met het inspecteren of renoveren van uw dak? In Roermond kunt u bij de dakdekkers van BMP Dakspecialist terecht voor iedere klus. Wacht niet te lang, bel naar 085 - 106 13 65 of maak gebruik van het contactformulier en u wordt zo snel mogelijk geholpen.