Schuin dak isoleren in Roermond

In tegenstelling tot bij een plat dak isoleren, kiest men er bij schuine daken vaak voor om te isoleren aan de binnenzijde. Dit is technisch gezien effectiever en u heeft meer keuze tussen diverse isolatiematerialen. Het isoleren van een schuin dak is aan te raden, want veel warmte verlaat ons huis via het dak en koude luchtstromen zorgen er andersom voor dat de stookkosten onnodig hoog komen te liggen. Dakisolatie zorgt zo niet alleen voor een besparing op de uitgaven, maar ook voor een sterke impuls aan het wooncomfort. Bel onze dakdekker in Roermond voor meer informatie of het maken van een afspraak of lees snel verder hieronder.

Schuin dak isoleren: materiaal

Een groot deel van de daken in Nederland is schuin, met name met het oog op de afwatering. Schuine daken zijn wel extra gevoelig voor luchtstromen, waardoor goede isolatie cruciaal is. Hiervoor zijn diverse materialen beschikbaar, elk met unieke eigenschappen. Bij isolatie aan de binnen- en buitenzijde van een schuin dak wordt één van de volgende materialen gebruikt:

  • EPS platen
  • glaswol (platen en rollen)
  • isolatiefolie (multifolie)
  • isovlasplaten

EPS heeft de hoogste isolatiewaarde, maar dit materiaal is niet erg flexibel. Dit maakt EPS minder geschikt voor complexe dakconstructies; hiervoor bent u beter af met glaswol of isolatiefolie. Isovlas is een modern type isolatiemateriaal. Dit heeft een hoge isolatiewaarde, is duurzaam én flexibel. Isolatie aan de binnenzijde van een dak neemt altijd een klein risico met zich mee; vocht van binnenuit kan in de houten dakconstructie trekken, waardoor deze haar dragende functie (deels) verliest. Om dit risico te bestrijden, kiezen we altijd voor dampremmende folie als extra element van de dakisolatie.

Schuin dak isoleren buitenzijde

Men noemt dit in vaktermen een Sarkingdak. Deze vorm van isolatie vergt enige technische kennis, maar is wel een prettige optie. De binnenzijde van uw woning blijft namelijk ongeschonden en leefbaar, waardoor u minder last hebt van de werkzaamheden. Een Sarkingdak is vooral erg interessant in combinatie met een algehele dakrenovatie. Erkende materialen bij dakisolatie aan de buitenzijde zijn isolatieplaten van polyurethaan, XPS- of PIR-platen. Onze vakmensen zorgen voor de gewenste warmteweerstand van 4,5 m²K/W.

Ook uw schuin dak isoleren?

In de regio Roermond is BMP Dakspecialist uw specialist! Wij realiseren zowel isolatie aan de binnen- als buitenzijde en adviseren u graag over de mogelijkheden bij u thuis. Wilt u direct een afspraak maken? Bel dan 085 - 106 13 65 of neem online contact op. BMP Dakspecialist staat voor u klaar!