Dakbedekking hellend dak Roermond?

Veel nieuwe en bestaande woningen beschikken over een hellend dak. De meest gebruikelijke dakbedekking is natuurlijk de dakpan, maar er zijn wel steeds meer mogelijkheden. Bij de keuze voor een geschikte dakbedekking zijn een aantal factoren belangrijk: Levensduur, bescherming en een stuk uitstraling. Daarom kan het per huis verschillen welke bedekking men kiest. Een dakdekker in Roermond van BMP Dakspecialist voor u klaar bij dakbedekking plaatsen op een hellend dak. Naast dakpannen kiest men bijvoorbeeld ook voor leien, dakplaten of bitumen bedekking.

Soorten dakbedekking hellend dak

Dakpannen

De dakpan is de meest gekozen bedekking voor een hellend dak. Dakpannen zijn afwisselend vervaardigd uit klei, beton of leien en is beschikbaar in vrijwel iedere denkbare kleur. De standaard dakpan is goed bestand tegen alle weersomstandigheden en wordt vaak afgewerkt met hulpstukken als een nokpan. Voor een langere levensduur kiest u voor de keramische dakpan. Het materiaal van deze pan is harder, waardoor dit type daken tot wel 100 jaar meegaan. Dit is qua prijs/kwaliteit verhouding een interessante optie.

Dakplaten

Steeds meer mensen kiezen voor dakplaten van metaal: Zink, koper of aluminium. Dit materiaal is erg geschikt en kent diverse voordelen. Met name de levensduur springt in het oog; deze varieert van 50 tot zelfs 100 jaar. Daarnaast hebben dakplaten een standaard hoge isolatiewaarde. Per type dakplaat zijn er tevens verschillen:

  • Aluminium: Buigzaam en minder gevoelig voor roestvorming
  • Koper: Geschikt voor ronde dakvormen, vochtwerend en onderhoudsarm
  • Zink: Flexibel en met een levensduur tot 125 jaar!

De dakplaten worden standaard gelegd met meerdere dakpannen reeds bevestigd. Hierdoor krijg, ondanks de platen, een zeer strakke en natuurlijke uitstraling. Daarbij zijn platen per m2 bedekking ook beduidend voordeliger dan dakpannen. Tot slot zijn alle varianten binnen de dakplaten onderhoudsarm, al dan niet in combinatie met speciale coating. Deze coating wordt aangebracht door BMP Dakspecialist! Dit zorgt ervoor dat u nog langer kan genieten van de hoogwaardige uitstraling en kwaliteit van dakplaten. Een moderne en geschikte keuze!

Schakel ons in voor dakbedekking hellend dak

Meer weten over de diverse bedekkingsmaterialen voor uw hellend dak of bent u op zoek naar een professionele dakdekker in Roermond om u direct te helpen bij een dakrenovatie of dakreparatie van een hellend dak? Dan helpt BMP Dakspecialist u graag verder. Neem direct contact met ons op!