Wit dak

Bent u de mogelijkheden van een wit dak aan het onderzoeken? Laat u dan door ons overtuigen. Een wit dak brengt vele voordelen met zich mee ten opzichte van zwarte of grijze dakbedekking. Daarnaast zijn al onze dakdekkers ervaren en geschoold in het plaatsen van witte dakbedekking of het aanbrengen van witte dakcoating.

Wanneer u overweegt over te stappen op een wit dak doet u dit omdat u het leefklimaat in uw woning of bedrijfspand wilt verbeteren, maar ook omdat het u meer rendement oplevert en dit beter is voor het milieu. Als we alle voordelen op een rijtje zetten zijn dit wel de meest belangrijke:

  • Een beter binnenklimaat
  • Hoger rendement van zonnepanelen
  • Verlengde de levensduur van het dak
  • Een beter energielabel
  • Minder energieverbruik van koelingen en airco’s
  • Een verlaagde temperatuur rondom het gebouw
  • Minder CO2 uitstoot

Deze voordelen worden allemaal gecreëerd door de kleur: wit. U kunt het vergelijken met het dragen van een zwart T-shirt of een wit T-shirt in de zomer. U zult het in het zwarte shirt vele malen warmer hebben. Dit komt door het simpele feit dat zwart al het zonlicht absorbeert en daarmee ook alle warmte opneemt. Wit reflecteert juist de zonnestralen en neemt dus ook veel minder warmte op.

Hierdoor blijft het altijd een stuk koeler op een wit dak. Waar zwarte dakbedekking wel een temperatuur van 80 graden Celsius kan bereiken, wordt een wit dak slechts 40 graden warm. Doordat het dak en de lucht op het dak een stuk koeler blijft, blijven de ruimtes onder het dak ook een stuk koeler. De temperatuur daalt gemiddeld met zo’n 5 graden in de zomer ten opzichte van een zwart of grijs dak. Dit zorgt voor een prettiger woon- en werkklimaat.

Daarnaast bespaart het u ook nog eens energie. Wist u dat het verlagen van de temperatuur met één graad u wel drie keer zo veel energie kost als wanneer u de temperatuur in een ruimte met één graad wilt verhogen? Dan is de rekensom heel gemakkelijk. Doordat de temperatuur al lager en constanter in een ruimte is hoeven airco’s en koelingen dus minder hard te werken om een bepaalde temperatuur te bereiken en te behouden.

Wit dak met zonnepanelen

Indien u in het bezit bent van zonnepanelen is een wit dak al helemaal een goede investering. Een wit dak met zonnepanelen verbetert namelijk het rendement van de zonnepanelen. Dit heeft ook alles te maken met de temperatuur op het dak. Hoe koeler een zonnepaneel wordt gehouden, hoe beter deze werkt. Op witte daken kan het rendement met wel 20 procent toenemen.

Wit dak middels witte dakcoating

Wanneer u een wit dak wilt realiseren op uw woning of bedrijfspand heeft u hiervoor 2 keuzes. U kunt uw huidige dak laten voorzien van een witte dakcoating, of u kunt uw dak opnieuw laten bekleden met witte dakbedekking. Een wit dak middels witte dakcoating realiseren is een goede keuze wanneer de huidige dakbedekking nog in uitstekende staat verkeert. U profiteert dan van alle voordelen van een wit dak en bovendien verlengt u ook nog eens de levensduur van uw huidige dak.

Wanneer wij uw dak van een witte dakcoating voorzien zorgen wij ervoor dat deze een langdurige hechting met uw dakbedekking aangaat. Doordat de vloeibare coating hoge rekbare kwaliteiten heeft scheurt deze niet. Daarnaast is hij waterdicht, waardoor het een ondoordringbare bekleding wordt. De witte dakcoating dient dus ook als extra beschermlaag van uw witte dak, waardoor uw dak langer mee gaat.

Wit dak met witte dakbedekking

Een andere optie is om uw dak opnieuw te laten bekleden met witte dakbedekking. Wanneer uw dak al meerdere jaren mee gaat en niet meer in de beste staat is kunt u hier beter voor kiezen. Wanneer u een nieuwbouwwoning heeft kunt u natuurlijk ook direct kiezen voor een wit dak met witte dakbedekking. Ook witte dakbedekking heeft een langere levensduur als een zwart dak. Doordat temperaturen minder hoog worden en hij dus aan minder temperatuurschommelingen onderhevig is gaat het dak langer mee. Wanneer u kiest voor een wit dak met witte dakbedekking heeft u de keuze uit een bitumen dakbedekking of uit witte reflecterende kunststoffen dakbedekking. Wij voorzien u graag van het juiste advies zodat u tot de beste keuze komt.

Wit dak in Roermond

Hebben wij u inmiddels kunnen overtuigen om te kiezen voor een wit dak in Roermond? Neem dan contact op met dakdekker Roermond, Kolen Dakwerken. Dit kunt u doen door te bellen naar 0475 - 79 91 37 of door ons contactformulier in te vullen. Wij voorzien u graag van extra informatie en komen ook graag bij u langs om de mogelijkheden voor een wit dak met u door te spreken.