Plat dak isoleren in Roermond

Steeds meer mensen kiezen voor dakisolatie. Wist u dat deze vorm van isolatie zeer rendabel is? Warmte van binnenshuis stijgt op en verlaat onze woning via het dak. Dat niet alleen; een slecht geïsoleerd dak zorgt ook koude luchtstromen. Hierdoor is sprake van een verminderd wooncomfort en hogere stookkosten. Een plat dak isoleren is erg aantrekkelijk.

Lees hieronder alles over isolatie voor uw platte dak. Direct meer informatie of een dakdekker in Roermond spreken? Bel ons op 085 - 106 13 65.

Mogelijkheden voor plat dak isoleren in Roermond

Kiest u voor plat dak isoleren, dan bestaan er meerdere mogelijkheden. Isolatie is zowel mogelijk aan de binnen- als buitenzijde óf u kiest voor ‘groendak’ isolatie; isolatie door de begroeiing van natuurlijke materialen aan de buitenzijde van het dak. Lees snel verder!

Plat dak isoleren binnenzijde: Koud-dakconstructie

Wanneer u kiest voor isolatie aan de binnenzijde, dan noemen we dit ook wel een koud-dakconstructie. Hierbij wordt isolatie onder het dakbeschot geplaatst, waardoor de dakconstructie gevoelig is voor temperatuurschommelingen. Daarbij loopt u met een koud-dakconstructie het risico dat condens in de houten dakconstructie trekt, waardoor houtrot kan ontstaan. Om dit te voorkomen leggen we daarom altijd dampremmende folie aan, welke de dakconstructie effectief beschermt tegen optrekkend vocht. Veelgebruikte materialen ter isolatie zijn glas- of rotswol en isolatieplaten. Bij de isolatie van een plat dak gaat onze voorkeur echter uit naar isolatie aan de buitenzijde van het dak.

Plat dak isoleren buitenzijde: Warm-dakconstructie

Bij isolatie aan de buitenzijde neemt de dakconstructie de temperatuur van de binnenzijde van de woning aan; deze is veel constanter dan de temperatuur buiten. Deze isolatiemethode heeft de voorkeur, omdat de dakconstructie eveneens wordt beschermd. Daarnaast is het technisch gezien eenvoudiger het dak van binnenuit te isoleren, met name met het oog op constructies aan de binnenzijde van de woning.

Isolatie vanaf de buitenzijde plaatsen we op het beton of dakbeschot. Boven de isolatielaag kiezen we vaak nog voor een luchtdichte aansluiting en hierop plaatsen we de originele dakbedekking, waardoor het dak zelf iets hoger komt te liggen. Afhankelijk van de situatie passen we tevens de afwatering aan op de nieuwe situatie, waardoor water zich niet ophoopt. Voor deze vorm van isolatie wordt doorgaans gebruik gemaakt van XPS-platen of PIR-platen.

Plat dak isoleren in Roermond? Wij zijn uw specialist

Dakisolatie levert een directe besparing op in stookkosten én verbeterd uw wooncomfort. Technisch gezien gaat de voorkeur in principe uit naar isolatie aan de buitenzijde; isolatie aan de binnenzijde zien we met name bij oudere woningen en deze behaalt vaak niet het optimale rendement. Wilt u ook uw platte dak laten isoleren en de voordelen zelf ervaren? Neem dan in de regio Roermond contact op met BMP Dakspecialist!

Naast uw platte dak kunnen wij ook uw schuin dak isoleren en uw dakkapel isoleren. Uw schuine dak kunnen wij zowel van de binnen- als buitenzijde isoleren. Afhankelijk van de keuze die u maakt werken we met verschillende materialen. Hoe wij uw dakkapel isoleren hangt af van het type materiaal waarvan de dakkapel gemaakt is en de dakbedekking die erop ligt.