Dakkapel isoleren Roermond

Veel schuine daken beschikken over een dakkapel, om zodoende de leefruimte in huis te vergroten. Wanneer mensen echter hun dak gaat isoleren, houden zij niet altijd rekening met de dakkapel. Dit is echter wel degelijk een plek waar isolatie vereist is, om tot het beste rendement te komen. Vraag onze dakdekker in Roermond voor meer informatie of lees hieronder verder. Bel ons gerust op [bono_serivcenumber].

Dakkapel isoleren door BMP Dakspecialist

Isoleert u het dak zonder rekening te houden met de dakkapel, dan bestaat er nog steeds een kans dat warmte de woning via die weg verlaat en koude luchtstromen ontstaan; dit heeft invloed op het wooncomfort én de energiekosten. Zorg daarom altijd voor allround isolatie van uw dak, inclusief de dakkapel. Mocht uw dakkapel niet geïsoleerd zijn, maar de rest van uw dak wel? Dan is dit geen probleem, wij kunnen ook enkel uw dakkapel isoleren. Daarnaast kunnen wij ook uw gehele dak isoleren inclusief dakkapel. Wij doen namelijk ook aan plat dak isoleren en schuin dak isoleren.

Dakkapel isoleren: factoren en mogelijkheden

Een dakkapel isoleren kan vanaf de binnen- en buitenzijde. Hiermee zorgt u voor minder tocht/luchtstromen, temperatuurschommelingen en uiteraard voorkomt u met isolatie ook geluidsoverlast. Veel oudere varianten van de dakkapel zijn uit hout vervaardigd, terwijl nieuwere dakkapellen vaker van kunststof materiaal zijn. Kunststof dakkapellen hebben van zichzelf al een hogere isolatiewaarde, waardoor deze isolatievorm vaak voorkomt bij nieuwbouw of renovatie. Houten dakkapellen vereisen veel onderhoud en beschikken van zichzelf een geringe isolatie. Isolatie van een houten dakkapel lijkt zodoende erg op reguliere dakisolatie. Hierbij kiest u voor installatie vanaf de buitenzijde óf binnenzijde.

In Roermond en de regio bent u voor de realisatie van een nieuwe dakkapel aan het juiste adres bij BMP Dakspecialist. Uiteraard houden wij bij installatie rekening met de isolatiewaarde. Ook voor een impuls aan de isolatie van bestaande dakkapellen helpen wij u graag.

Kunststof dakkapel isoleren

Kunststof is zeer geschikt materiaal. Het is duurzaam, onderhoudsarm en goed bestand tegen alle mogelijke weersomstandigheden. Standaard kunststof kapellen worden vervaardigd uit een houten basisconstructie. Er zijn echter ook kunststof dakkapellen die volledig uit kunststof of polyester bestaan. Deze dakkapellen worden in één vaste constructie gemaakt, waardoor het warmteverlies minimaal is. Veel nieuwbouwprojecten maken gebruik van deze mogelijkheden, maar ook voor bestaande bouw biedt een kunststof dakkapel mogelijkheden.

Houten dakkapel isoleren

Bij de isolatie van een houten dakkapel kan het isolatiemateriaal zowel aan de binnenzijde (koud-dakconstructie) als aan de buitenzijde (warm-dakconstructie) worden geplaatst. Isoleert u de dakkapel aan de binnenzijde, dan wordt het isolatiemateriaal tussen de houten balken en het frame geplaatst in combinatie met dampremmende folie aan de binnenzijde en dampdoorlatende folie aan de buitenzijde. Geschikt isolatiemateriaal voor de dakkapel zijn:

  • isover platen
  • PIR-, PUR- of XPS-platen (buitenzijde)
  • Glaswol of steenwol (binnenzijde)

Dakkapel isoleren? Neem contact op!

In de regio Roermond is BMP Dakspecialist uw specialist in de isolatie van dakkapellen. Wilt u een bestaande dakkapel isoleren of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een nieuwe dakkapel? Neem dan contact op met BMP Dakspecialist voor een afspraak.