Dakbedekking plat dak Roermond

Bij veel woningen in Nederland is sprake van een volledig of gedeeltelijk plat dak. Ter bedekking van platte daken heeft u diverse mogelijkheden. De meest gebruikelijke bedekking is bitumen, maar ook EPDM en PVC komen steeds vaker voor. Elk type materiaal heeft haar unieke eigenschappen. Een goede installatie van de dakbedekking is cruciaal, want platte daken zijn gevoelig voor slijtage en eventuele lekkage. Bij het maken van de keuze voor dakbedekking plat dak zijn factoren als levensduur, waterdichtheid en slijtvastheid van belang. Onze dakdekker in Roermond kan voor u dakbedekking plaatsen. U kunt vertrouwen op de service van BMP Dakspecialist.

Eigenschappen per type dakbedekking plat dak

Traditioneel gezien kiezen nog altijd veel mensen voor een bitumen dakbedekking. Dat is niet zo gek, want bitumen is slijtvast, waterdicht, kent een prima levensduur en herstel is doorgaans goed uit te voeren. Ondanks dat bitumen goed bestand is tegen alle weersomstandigheden, kan het dakleer door de jaren heen wel verouderd raken. Hierdoor kent bitumen een gemiddelde levensduur van zo’n 25 jaar. Echter zorgen gemodificeerde materialen als SBS en APP ervoor dat het dakleer soepel en buigzaam blijft:

  • APP: Atactisch PolyPropyleen. Elastische kunststof verwerkt met bitumen materiaal
  • SBS: Styreen Butadieen Styreen. Kunstmatig rubber verwerkt in bitumen materiaal

De voordelen van EPDM en PVC hebben met name betrekking op de levensduur. Zo gaat PVC doorgaans tot 35 jaar mee, terwijl EPDM onder de juiste omstandigheden wel 50 jaar mee kan gaan. Overigens is bitumen bij klein én groot herstel eenvoudiger in onderhoud.

Selektdak: Specialist in dakbedekking plat dak

Onze dakdekkers zijn gespecialiseerd in diverse dakbedekkingen voor het plat dak, waaronder de bitumen bedekking. Bitumen wordt in de praktijk het meest gebruikt voor de bedekking van platte daken. Haar belangrijkste eigenschappen zijn waterdichtheid, bestand tegen UV-straling en duurzaamheid. Bitumen wordt aangebracht in rollen over het gehele dak. Wanneer de rollen op maat zijn gesneden, zorgen we ervoor dat de bekleding met een brander stevig op het dak wordt geplaatst. Doordat de onderzijde van het dakleer wordt verhit, zal deze effectief samensmelten met de onderlaag. Natuurlijk kunnen wij uw dak ook bedekken met EPDM of andere materialen. Daarnaast kunnen wij ook dakbedekking hellend dak plaatsen.

Wilt u meer weten over de bitumen dakbedekking of wilt u graag een offerte opvragen om uw plat dak te laten bedekken in Roermond? Neem dan contact op met BMP Dakspecialist. Wij verzorgen hoogwaardige kwaliteit.